Barabas.md
0 Coș

Cum să crești o barbă

Cum să crești o barbă
Mulți bărbați consideră că a crește barba e destul de simplu. Însă dacă doriți o barbă bună, nu va fi suficient doar să nu vă bărbieriți.

NU VĂ BĂRBIERIȚI TIMP DE 3-4 SĂPTĂMÂNI

La această etapă, este important să vă obișnuiți cu noul Dvs. aspect în oglindă și să lăsați părul să crească fără un ajutor suplimentar. Nu încercați să stabiliți o formă a bărbii la această etapă, deoarece este prea devreme pentru asta.

STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS

Alimentarea

Pentru a crește o barbă deasă, trebuie să optați pentru alimentele ce conțin o mulțime de proteine. Diversificați meniul dvs. cu tipuri de mâncare din ouă, pește, piept de pui sau carne de vită. Ca o opțiune, folosiți cereale cum ar fi: orez și mei. Asigurați-vă că includeți în dieta Dvs. fructe, legume, fructe de pădure și nuci. Aceste de alimente vă vor ajuta să vă realizați visul de a avea o barbă ideală.

Vitamine

Cei, care nu au posibilitatea de a duce un mod de viață sănătos, în ajutor le vin varietățile de vitamine și suplimente. Multe-vitaminele , biotină (vitamina H), vitamine B, magneziu și ulei de pește – toate acestea vor contribui la creșterea mai rapidă a părului și unghiilor.

Practicarea sportului

Practicarea sportului în mod sistematic crește nivelul testosteronului în organism, fapt ce contribuie la creșterea mai eficientă a părului.

Somn

Experții confirmă faptul că un somn sănătos și o viață fără de stres au un impact pozitiv asupra creșterii părului. Stresul – este cauza principală ce determină căderea a părului, situație ce poate duce la creșterea lentă a bărbii. Iată de ce, persoanele care visează la o barbă sănătoasă, trebuie să evite situații stresante.

Un somn bun are un impact pozitiv asupra întregului organism. În timpul somnului, celulele se reînnoiesc. În plus, în timpul somnului părul crește mai repede. De aceea, pentru a crește barba, este nevoie de 8 ore de somn.

IGIENA ȘI ÎNGRIJIREA BĂRBII

Mâncărimi și iritații

La început veți avea senzații de mâncărime – acest lucru este normal. Senzațiile neplăcute dispar deja după prima săptămână. Pentru a înlătura iritația, utilizați ulei special pentru barbă cu efect atenuant al iritațiilor, deoarece firele de păr ale bărbii sunt cu mult mai dure, decât cele de pe cap. Uleiul hidratează nu numai părul, ci și pielea feței.

Igiena

Firele de păr ale bărbii au nevoie de aceeași igienă, ca și părul de pe cap. Spălați barba două ori pe săptămână – ceea ce va fi suficient. De asemenea vă recomandăm să utilizați un șampon și un balsam special pentru barbă.

Pieptănați regulat barba

Pieptănați barba zilnic, pentru a înlătura resturile de mâncare, puf și alte lucruri, care s-ar putea acumula în barba Dvs. În plus, aceasta îmbunătățește circulația sanguină, aspect ce va spori creșterea bărbii.

ALEGEM FORMA BĂRBII

După o lună, când barba va crește puțin, e timpul să vă decideți cu forma bărbii.

Forma optimală a bărbii pentru fața Dvs. depinde de structura craniului și cât de uniform cresc firele de păr – dacă firele de păr pe obraji refuză să crească, acesta lucru va fi greu de influențat.

În articolul "Cum să alegi corect forma bărbii" noi am analizat momente importante asupta cărora trebuie să atrageți atenția cînd alegeți forma bărbii. Urmați link-ul pentru a nu repeta greșeli tipice.