Barabas.md
0 Coș

Îngrijirea bărbii

Îngrijirea bărbii
Pentru ca barba Dvs. să arăte mereu bine și cu adevărat respectuos, va trebui să învățați cum să aveți grijă de ea în mod corespunzător.

Deși pare ciudat, dar cea mai simplă etapă a creșterii bărbii prezintă primele săptămâni, când este suficient să permiteți firelor de păr să crească în mod liber. În următoarele perioade, va trebui să acordați bărbii Dvs. o îngrijire corespunzătoare, ca aceasta să arăte mereu îngrijit și cu adevărat bărbătesc.

TUNDEREA BĂRBII

Trimmer

Pentru a menține o formă optimă a bărbii, veți avea nevoie de un aparat de tuns electric special – trimmer.
Cu ajutorul trimmer-ului veți putea corecta lungimea, densitatea și conturul bărbii Dvs.
Află mai multe despre cum să-ți tunzi corect barba și musteața în acest articol.

Foarfece

Barba de o lungime medie sau lungă e mai bine să tundeți cu ajutorul foarfecelor - acestea vor asigura o formă corectă cu aspect îngrijit.
Este foarte important ca barba înainte de a fi tunsă să fie uscată, deoarece lungimea firelor de păr umede este mai mare și în rezultat veți putea tăia mai mult decât ați planificat inițial.

CUM SĂ VĂ SPĂLAȚI CORECT PĂRUL?

Spălați barba și musteața nu mai des de două ori pe săptămână. Spălarea frecventă va genera micșorarea nivelului de sebum, iar în rezultat firele de păr nu vor armonioase.

Vă recomandăm să utilizați un șampon special solid pentru barbă care conține numai ingrediente naturale și nu va usca pielea.

Nu folosiți săpun obișnuit pentru a vă spăla barba, deoarece acesta influențează negativ calitatea firelor de păr, complicând pieptănarea acestora și aranjarea lor în forma dorită.
Spălarea bărbii cu săpun obișnuit va face firele de păr mai aspre și va complica pieptănarea.

USCAREA BĂRBII

După spălarea bărbii este mai bine să o uscați cu ajutorul un prosop curat, încercând să absorbiți umiditatea.

Nu vă recomandăm să uscați barba cu un uscător de păr, deoarece acest lucru poate duce la uscarea excesivă a pielii și apariția mătreței. Pe lângă aceasta, firele de păr vor fi rebele, iar barba va arăta neîngrijită.

PIEPTĂNAREA

Pieptănarea bărbii cu o perie specială este o altă metodă de a menține barba într-o formă îngrijită.

Se recomandă pieptănarea bărbii de câteva ori pe zi, deoarece aceasta îmbunătățește circulația sângelui, fapt ce acționează pozitiv asupra creșterii părului. 

Fluxul de nutriții către rădăcinile părului se va mări, iar firele de păr vor crește mai repede și mai calitativ.
Alegeți peria în funcție de grosimea bărbii. Cu cât barba este mai groasă, cu atât mai mare trebuie să fie distanța între denticule și lungimea lor. Denticule rare nu vor pieptăna părul scurt și nu vor demonstra rezultatul dorit, pentru pieptănarea părului scurt folosiți peria cu denticule mici și frecvente.

Pieptănați barba timp de câteva minute, în diferite direcții, apoi în direcția creșterii părului.

PRODUSE DE ÎNGRIJIRE

Ulei

Ulei pentru barbă Borodist – un amestec de mai multe uleiuri, cu adaos de vitamine și arome naturale. Uleiul contribuie la întărirea foliculilor de păr. Orice bărbos ar trebuie să aibă în arsenalul său acest produs, deoarece uleiul hidratează și calmează pielea și o protejează de impactul negativ al mediului ambiant.

Șampon

Firele de păr din barbă se deosebesc ca structură de cele de pe cap. Ele sunt mai aspre și mai rebele, iar șamponul obișnuit doar le curăță, fără de a le înmuia. Iată de ce îngrijirea bărbii presupune utilizarea unui șampon special. Datorită unei compoziții speciale din ingrediente naturale, șamponul acționează pozitiv asupra aspectului bărbii, făcând-o mai moale, mai ascultătoare și o protejează de apariția mătreței. Spre deosebire de produse obișnuite pentru cap, șamponul special este potrivit pentru utilizarea zilnică.

Balsam

Balsam pentru barbă – tot de ce aveți nevoie pentru aranjarea bărbii. Datorită cerii, care intră în compoziția balsamului, barba va fi bine fixată pe parcursul întregii zile. Pe lângă aceasta, balsamul oferă bărbii o strălucire sănătoasă, o face mai ascultătoare și mai moale.

Extract de rozmarin - antiseptic natural - protejează pielea împotriva iritației, previne impactul nociv a vântului, luminii solare, frigului și al altor factori de mediu.

 

Ceara pentru mustață

Dacă visați la o mustață deasă și lungă, cu vârfurile răsucite în sus, nu vă așteptați ca ea să țină forma fără de o fixare suplimentară. Pentru ca mustața să fie îngrijită, ea are nevoie de o ceară specială. Acest produs are o fixare puternică și ajută la menținerea formei perfecte a musteței pe tot parcursul zilei.

La prima vedere, procesul de îngrijire a bărbii pare complicat și îndelung. Însă, odată ce veți urma acest ritual o dată, veți dori să-l repetați din iarăși și iarăși.

Credeți-ne, rezultatul va compensa micul efort!