Barabas.md
0 Coș

Cum să alegi corect forma bărbii

Cum să alegi corect forma bărbii
Un stil al bărbii ales corect va pune în evidență avantajele și va ascunde imperfecțiunile. Să nu vă fie frică să experimentați și să căutați un stil, care va accentua individualitatea Dvs.

Deci, dacă deja ați crescut barba, atunci a venit timpul să alegeți forma și stilul acesteia. Din păcate, nu există o soluție universală. Pentru a face o alegere corectă trebuie să luați în considerație anumiți factori: tipul feței, culoarea părului, înălțime și aspect fizic.

FORMA BĂRBII DUPĂ TIPUL FEȚEI

O barbă aleasă corect în funcție de forma feței este capabilă:  

  • să ascundă mici defecte ale pielii
  • să corecteze proporțiile feței
  • să pună în evidență avantajele aspectului fizic

Față rotundă

Pentru fața rotunda se va potrivi o barbă sub forma unui trapez “de la tîmplă la tîmplă”. Deasemenea, o variantă potrivită ar fi barba de tip balbo. Însă fiți atenți și nu exagerați cu perciuni, deoarece ei pot visual să extindă barba și să strice forma corectă a bărbii.

Fața pătrată

Forma pătrată a feței poate fi vizual modificată, dacă o să dați preferință tunsorilor scurte. Cel mai important să țineți minte că sarcina principală este de a lungi vizual fața, dar nu să o măriți. Încercați barba de tip “Balbo” de o mărime mai mică, „Ancoră” sau “Hollywood”. Evitați barbă deasă, deoarece ea va oferi vizual feței Dvs. o formă unghiulară.

Fața ovală

Dacă aveți acest tip de față, atunci sunteți un mare norocos. Acestă formă a feței este considerată ideală pentru creșterea bărbii. Aici se va potrivi orice tip de tunsoare a bărbii și a mustății, deaceea puteți experimenta cu diferite forme și stiluri. Cel mai important să obțineți un aspect armonioas și complet.

Fața triunghiulară

Pentru fața în forma triunghiulară, obiectivul principal este de a mări vizual partea de jos. Aces lucra este necesar pentru a egala proporțiile feței. Pentru acest tip a feței se va potrivi barba “Ancoră”, de formă rotunda sau pătrată.

Fața trapez

Pentru fața trapez, dimpotrivă, este important să îngustați partea de jos, cu ajutorul bărbii Stubble.

Față alungită sau dreptunghiulară

Pentru acest tip a feței se va potrivi forma rotundă a bărbii sau perciuni. Scopul principal e de a adăuga lățime, pentru ca fața să nu arăte așa de alungit. Aveți nevoie să scurtați partea de jos a bărbii și să păstrați lățimea marginilor, dar trebuie să fiți atent cu barba subțire și barba doar pe bărbie, de altfel fața se va lungi vizual și veți putea obține un efect invers, decît cel dorit. 

TEXTURA ȘI CULOAREA PĂRULUI:

Atunci când alegeți forma bărbii, trebuie să luați în considerare textura și culoarea părului. Dacă părul Dvs. este moale, contururile nu trebuie să fie evidențiate. Părului drept, dimpotrivă, se va potrivi contururile complexe și clare, pe care le puteți primi cu ajutorul briciței.

Bărbații cu păr ondulat și creț, pot să-și permită forme mai masculine și neglijente. Încercați barba fără mustață sau o barbă lată. Lungimea depinde de înălțime și complexia corpului. Conturarea complexă a formei bărbii este contraindicată acestui tip de păr.

Bărbile ușor neglijente își pot permite doar bărbații cu păr blond sau roșcat. Dacă sunteți posesorul unui păr de culoarea închisă și aveți o piele deschisă, atunci nu vă sfătuim acest tip de barbă deoarece contrastul va fi prea mare.

ÎNĂLȚIMEA ȘI ASPECTUL FIZIC

Bărbaților de o înălțime medie li se va potrivi o barbă îngrijită, de o lungime medie, care nu va ieși după contururile feței.

Bărbaților înalți li se va potrivi o barbă mare, care va lăți vizual fața și va echilibra proporțiile.

Există mici trucuri legate de aspect fizic. Bărbaților prea slabi și înalți nu li se va potrivi barba tip “balbo” alungită . Mai armonios vor arăta forme rotunde ale bărbii. Bărbaților plini nu li se va potrivi acest tip de barbă, deoarece ea va mări vizual fața.

Un stil al bărbii ales corect va pune în evidență avantajele și va ascunde imperfecțiunile. Să nu vă fie frică să experimentați și să căutați un stil, care va accentua individualitatea Dvs.